Show Filters

Uppstoppade djur har alltid varit utmärkta gåvor. Vill du göra ditt barn lyckligt? De kommer att älska att få dem. Uppstoppade djur finns numera i ett nästan oändligt antal olika former, färger, texturer, storlekar och framför allt djurarter. Att hitta den perfekta följeslagaren till ditt barn blir inget problem om du har alla kriterier i handen. Så ta del av en kort guide för att välja rätt gosedjur.

De grundläggande kriterierna för att välja ett plyschdjur till ditt barn

Att välja ett uppstoppat djur till ditt barn är en rolig stund för föräldrarna. Det är en möjlighet att erbjuda extra sällskap till sitt barn. Det är helt legitimt att välja det som verkar vara rätt förstått, särskilt det plyschdjur som ditt barn kommer att vårda och behålla under hela sin barndom, eller till och med hela sitt liv.

För ett litet barn är det lämpligare att välja en plysch som också fungerar som en gosedjur. Det senare kommer att bli en riktig favorit för ditt lilla monster. Notera också några kriterier för att välja den lyckliga plyschan.

Vet då att plyschdjuret måste ha rätt storlek. Det är ingen idé att välja ett för stort plyschdjur, som bara kommer att kväva din lilla loulou. Men det betyder inte att du ska välja en modell som är lite för liten också. Helst ska barnet slå sina armar runt gosedjuret. Om den är för stor kommer detta inte att vara möjligt. Välj också en modell som är tillräckligt mjuk för att ge ditt barn ett intryck av att gosa med honom. Eftersom för mycket aldrig är bra är en riktigt mjuk gosedjur som krossas under barnets vikt aldrig ett bra val.

Djurplysch, en riktig lekkamrat

När ditt barn växer upp kommer hans plysch att följa med honom. Så det kommer inte att finnas något behov av att byta ut den. Plyschan skiljer sig från andra leksaker genom att den blir barnets lekkamrat. De kan leka tillsammans när de vill. Det är med gosedjuret som barnet visar kreativitet när det växer upp.

Det är därför ingen överraskning att valet av en gosedjur inte bör lämnas åt slumpen, eftersom den kommer att bli en riktig vän för barnet. Den kommer att bli en riktig vän för barnet och blir en del av dess dagliga liv. När du köper djursplysch till ditt barn ska du tänka på att det kommer att bli ett verkligt stöd för honom. Den kommer att vara hans tröst när han är ledsen. Vi tänker inte ofta på det, men det uppstoppade djuret kan verkligen hjälpa barnet att komma över sorgen.

Fördelen med djurs plyschdjur också är att de gör att barnet verkligen kan känna sig omringat. De kommer att leka tillsammans, men de kommer också att sova i samma säng. Se bara till att ditt barn inte sover med plyschan varje natt, eftersom det kan vara en fara för deras hälsa och välbefinnande.

Hur vet du om ditt barn gillar en mjukisdjur?

Om det är möjligt är det fortfarande en bra idé att fråga ditt barn vad det tycker bäst om. På så sätt kan du verkligen glädja honom med gåvan. Om du vill överraska honom kan du fråga honom vilken djur han skulle välja om han fick en. Det finns många sätt att ta reda på ditt barns favoriter, oavsett om det är typen av djur, färgen eller storleken, utan att du behöver fråga dem direkt.

Titta också på de gosedjur som de redan har. Det är absolut ingen idé att ge honom alla zoodjur. Även om ditt barn älskar elefanter till exempel kan han inte ha för många.

Vad sägs om att väcka ditt barns favoritbok till liv? Hur mycket älskar han valar, dolfiner, sjöjungfrur, krabbor, hajar, fiskar eller helt enkelt söta djur? Vilket nöje för honom att få ett plyschdjur som påminner om karaktären i hans favoritbok och animerade filmer.

Vilket djurplysch för vilken ålder?

Åldern är ett viktigt kriterium när man väljer ett gosedjur. Ett gosedjur som tilltalar en femåring kommer inte att vara idealiskt för en åtta månader gammal bebis och det omvända gäller också. För spädbarn behöver du supermjuka gosedjur, som är tillräckligt små och mjuka för att deras små händer ska kunna ta tag i dem.

När allt kommer omkring har mjuka leksaker en etikett som anger den idealiska åldern för att använda leksaken. Se sedan till att plyschleksakerna du väljer är CE-säkerhetskompatibla och har testats med avseende på dessa risker. På så sätt kan du välja en åldersanpassad present till ditt barn.

Välja rätt gosedjur till ditt barn, säkerheten först!

Uppstoppade djur har varit en stor succé i åratal. Oftast har de utformats och tillverkats av familjeföretag i årtionden. Och det är bra, för i stället för att följa ofta mindre skrupelfria kommersiella trender sätter dessa företag de små monstrenas säkerhet i första rummet.

Att gynna dessa små företag är närmare bestämt ett sätt att garantera en mer genomtänkt utformning av dessa uppstoppade djur. När hantverkarna utformar leksakerna drivs de i första hand av personligt ansvar snarare än av statliga normer.

Uppmärksamheten på detaljer kommer att garantera kvalitet och säkerhet för barnet. På så sätt kan du vara säker på att plyschleksaken blir en trygg följeslagare som barnet kan vårda under hela sin barndom, eller till och med hela livet.