Korg

Svensk Kundservice 🇸🇪

–10% NU MED KODEN RDM10

4,4/5 Kundrecensioner ★★★★★

Plysch för flickor

Vilken tjejplysch att välja?

Att välja en plyschleksak för flickor är framför allt en fråga om smak, inte bara för barnet utan också för föräldrarna. Om du vill ge ditt barn en söt plyschleksak som följer med henne hela natten bör du tänka på några kriterier innan du köper. Beroende på barnets ålder kan du välja en mindre eller större plyschleksak som är lätt att hålla. Här är några tips och tricks som hjälper dig att göra rätt val.

Om du vill veta hur du väljer en plyschleksak till en pojke kan du läsa vår tidigare artikel.

Kuddleksaker, den perfekta presenten till ditt barn

Gosedjur kan följa med ditt barn från födseln till den tidiga barndomen. Plyschens storlek varierar beroende på din dotters ålder. Först kommer den att användas för att dekorera hennes rum, sedan blir den en viktig allierad i hennes första lekar. En ung flicka förundras över allt som finns runt omkring henne. Hon har en stor fantasi och letar efter känslomässiga anknytningar som hon kommer att hitta i en plyschleksak.

Under sina första år kommer ditt barn att imitera alla dina rörelser för att förstå sin omgivning. Din lilla flicka kan till exempel ordna ett teparty genom att samla alla sina gosedjur runt ett bord. Hon kan också ge sig ut på ett spännande äventyr med sin lekkamrat … Kort sagt, genom att leka med sina gosedjur får hennes fantasi och kreativitet flöda över. Bara det faktum att hon har sitt gosedjur är en stor glädje för henne.

Fille heureuse avec sa peluche

Vilka är kriterierna att ta hänsyn till?

Här är några viktiga kriterier när du köper ett plyschdjur till din dotter:

Säkerhet

Plyschdjuret du ska ge din dotter måste uppfylla mycket strikta säkerhetskriterier. Du bör också vara uppmärksam på den ålder som anges på etiketten. Med detta i åtanke ska du välja en kvalitetsplysch med NF-standard, eftersom den kommer att följa med henne på lång sikt. Under dotterns första månader bör du ge henne en plysch med korta stänger. På så sätt finns det ingen risk att de långa trådarna kommer in i hennes mun och sväljs. Du bör också vara uppmärksam på plyschens sömmar. Dessa måste vara tillräckligt starka för att förhindra att stoppningen kommer ut.

Rätt dimensioner

Plyschan ska vara lätt att hålla i (särskilt ändarna – svans, öra, tagg etc.). Tillbehöret får inte vara för stort, annars får det inte plats i sängen. Om det är för litet kommer det att falla ut under natten.

Tvätt av

En viktig sak av hygieniska skäl, plyschan måste kunna tvättas i maskin (30° i ett kuddfodral med ett särskilt mjukgörare för bebisar). Detta är ett plus som kommer att tilltala föräldrarna! Efter köp i en butik rekommenderas alltid att man tvättar plyschan före allt annat. Några tips: Om din dotter har flera plyschleksaker, tvätta dem en och en och inte alla på en gång. På så sätt kommer hon att ha ett gosedjur tillgängligt för sig när hon sover. Tvätta helst plyschdjuret en gång i månaden.

Andra saker att tänka på

Plyschens färg och material spelar också en roll för ditt barns utveckling. Färgglada lapptäcken ger plyschan en vänlig touch. Korduroy ger gosedjuret en dynamisk touch. Dessutom bör du välja en fyllning som är tillverkad av återvunna fibrer. På så sätt bidrar du till en hållbar utveckling.

Estetik och mjukhet är också viktiga faktorer, eftersom plyschan kommer att hålla din dotter sällskap under lång tid. Tillbehöret ska därför vara mjukt och behagligt att röra vid. Tips: Om din dotter har förälskat sig i en viss mjukis, sov med den i några timmar. På så sätt kommer hon att kunna lukta på dig.

De olika formerna

Den platta dynan: Detta är en kvadrat av sammetstyg med ett djurhuvud på och ändarna är lindade med band. Perfekt för spädbarn, den är lätt att hålla. Den är ofta utrustad med en bitring eller en nappklämma.

Dockfilten: Dockan skapar ett starkt band till barnet. Du kan glida in med handen i den för att underhålla din dotter eller stryka den för att få henne att somna. Dockfilten uppmuntrar till ett pedagogiskt förhållningssätt med din lilla flicka när hon blir äldre.

Plyschleksaken: Den kan vara i form av djur som kaniner, björnar etc. och finns i många storlekar från 15 cm till 100 cm. Välj ett gosedjur som är anpassat till ditt barns ålder.

Dockan: Den är lätt och mjuk och kommer att förvåna din dotter.

Filt för fastsättning av napp: Praktisk och lätt, denna typ av plysch har en rem där barnets napp fästs.

Fille avec son grand ours blanc en peluche

Ett djurplysch för lekstunderna

Under de första månaderna kommer ditt barn inte att sluta titta på det uppstoppade djuret som vajar över hans ögon. Naturligtvis kommer detta att glädja din dotter och lugna henne om hon är mitt uppe i ett gråtutbrott. Det gosedjuret är en idealisk lekkamrat: genom att välja det kommer din dotter att ha en kamrat som skyddar henne när hon sover. En vän som hjälper henne att jaga bort sina mardrömmar och somna lugnt.

Du kan hänge dig åt andra fantasier än den traditionella ”nallebjörnen”. Du kan satsa på andra mer originella modeller. Men hur väljer man utan att göra ett misstag? Det bästa sättet är att fråga ditt barn om dess åsikt.

Varje barn har ett favoritdjur eller en favoritfilm med ett känt djur. Du kan vara säker på att du kommer att göra ditt barn lyckligt genom att ta hem ett gosedjur med hans eller hennes favoritfigur. Du kommer att bli rörd av synen av ditt småbarn som myser med sitt gosedjur innan han eller hon går till drömlandet. Du kan också välja en plysch med ett litet djurhuvud för att uppmuntra ditt barn i tidig ålder.

Om ditt barn är för litet för att ge sin åsikt kan du välja en plysch med en färg som tilltalar barnet. Annars kommer en XXL-plysch att se bra ut i hans rum som ett dekorativt element. En rosa flamingo i en stor version kommer att se bra ut i en liten flickas rum. Djuret kommer att fungera som en drömväktare och vakar över ditt lilla blonda huvud när hon sover.

En karaktärsformad plysch för att forma hennes fantasi

Plyschan kommer förmodligen att växa med ditt barn. Din dotters beteende kommer att förändras med tiden. Hon kommer att föreställa sig historier där hon och hennes trogna följeslagare kommer att utvecklas. De kommer att trotsa hinder, springa undan onda häxor, få nya vänner på vägen… Dessutom är det bäst att välja en flickplysch som hon kan använda i sina fantasilekar. En rödluva-docka, en Askungen-docka eller en Snövit-docka är bra exempel.

Du kommer att se att när du berättar sagor som innehåller dessa karaktärer kommer din dotters ögon att lysa av glädje. Hon kommer att uppleva äventyren som om hon var där. Hon kommer att bli exalterad över den magiska kyssen som väcker prinsessan. Dessa vackra berättelser kommer att hjälpa henne att utöva sin fantasi och lära henne om alla aspekter av livet.

Valet av plysch får inte avvika från verkligheten

Det gosedjur du köper till ditt småbarn ska vara äkta. Detta är användbart så att hon lätt kan identifiera det uppstoppade djuret framför henne: ett bi, en kanin, en katt, en elefant. Om du ger henne en björn med en elefantstam kommer hon inte att veta hur hon ska leka med den. Det är också bättre att välja naturliga färger. Undvik att skaffa en lila kanin eller en grön ponny.

Plyschleksaken hjälper till med rollspelet. Den gör det möjligt för ditt barn att simulera verkliga situationer. Leksaken kan hjälpa ditt barn att bättre förstå hur samhället och omvärlden fungerar. Valet mellan en talande och en icke talande leksak är snabbt gjort. Man föredrar den sistnämnda. Den förstnämnda uppmuntrar barnet att trycka på en knapp så att leksaken börjar prata. Det är mycket bättre om barnet själv talar i stället för leksaken.

Det är fullt möjligt att göra en hemgjord plyschleksak tillsammans med ditt småbarn. Allt du behöver göra är att följa en handledning på nätet och skaffa de nödvändiga materialen. Den här leksaken kommer att vara ovärderlig för din dotter, eftersom hon har varit med och tillverkat den.

För att se till att du väljer rätt plyschleksak till din dotter ska du vara medveten om hennes önskemål och behov. På så sätt kommer du inte att ha svårt att välja en leksak. Och glöm inte att kontrollera åldern på etiketten och normerna innan du köper.

Fille avec son ours en peluche

Hur väljer du en plyschleksak för flickor?

Vet du hur du gör rätt val när du köper en mjukisleksak för flickor? Berätta för oss i kommentarerna hur du gör!

Gratis leverans

från 568 Kr av köpet*

Svenska leverans

Deliverly överallt i Sverige

100 % säker

PayPal / MasterCard / Visa

10 % rabatt på hela butiken!

Gå med i vår VIP-kundlista och ta del av våra exklusiva erbjudanden, kampanjer, privata försäljningar och få din välkomstgåva.