Korg

Svensk Kundservice 🇸🇪

–10% NU MED KODEN RDM10

4,4/5 Kundrecensioner ★★★★★

Hur man väljer en plyschleksak till en liten pojke

Hur väljer man en plyschleksak för en liten pojke?

Som ett övergångsobjekt par excellence är gosedjuret eller mjukdjuret en pålitlig och varm följeslagare som spelar en viktig roll i ditt barns utveckling. Och om barn naturligt dras till gosedjur är det främst för att de skapar en viss fascination som leder till en lavin av kramar och förtroenden. I vilket fall som helst är det viktigt att du som förälder väljer ditt barns mjukisdjur med omsorg. Inte bara av bekvämlighets- och estetiska skäl, utan också för att garantera ditt barns säkerhet. Ta reda på hur du hittar det perfekta plyschdjuret för små pojkar.

Varför köpa en plyschleksak till ett barn?

För de flesta barn är en mjukisleksak en av de första gåvorna de får, tillsammans med trä- och plastleksaker. Till skillnad från dem har dock plyschleksaker en värme som de inte har.

Först och främst är det viktigt att veta att barn i unga år är mer sensoriskt orienterade och söker känslomässig trygghet. Detta är en känsla som gosedjur uppfyller perfekt genom att lugna barnet, hindra det från att känna sig ensamt och berika hans lekar och fantasiscenarier.

Tack vare sitt gosedjur blir ditt barn medvetet om sina känslor och släpper dem gradvis. Det uttrycker sig med den (och utvecklar samtidigt sitt språk), anförtror sig åt den, känner sig lyssnad på och sedan lugnat tack vare ömma kramar.

Genom att leka med och manipulera plyschan för att flytta den samtidigt som han själv utvecklar han dessutom sina egna motoriska färdigheter och lär sig snabbare att bli självständig. Slutligen kan du ge din lilla pojke en mjukisdjur för att stimulera hans sinnen, väcka hans nyfikenhet och förbättra hans förmåga att observera.

Choisir une peluche pour bébé garçon en fonction de l'âge

Plattdjurets plats i olika åldrar

Oavsett vilken ålder din lille har spelar gosedjuret sin roll som övergångsobjekt och hjälper honom att bättre förstå de olika erfarenheter som väntar honom. Du kan därför välja det gosedjur som passar honom, med hänsyn till behoven i hans ålder.

En gosedjur som lugnar från 0 till 18 månader

Från de första månaderna (omkring 5ᵉ när han kan ta tag i den) kommer gosedjuret att ge honom mjukhet och en affektiv närvaro i föräldrarnas frånvaro. Han kan därför alltid räkna med någon som han kan lita på. Du bör också veta att en plyschleksak i den här åldern gör det möjligt för ditt barn att på ett varsamt sätt gå igenom ångesten i den 8ᵉ månaden.

Välj därför en mellanstor plysch som kan vara användbar för honom även när han är lite äldre eller en liten plysch som inte tar upp all plats. Du kan också välja en plysch med ledd eller en marionettplysch för att roa honom.

Mellan 18 och 3 år: den perfekta följeslagaren för de första lekarna

Ditt barn kanske har vuxit upp, men hans gosedjur kommer fortfarande att vara lika viktigt för honom. Hans roll kommer dock att förändras något. Han kommer att bli hans lekkamrat, med vilken han äter, med vilken han lär sig att leka med bilen eller med vilken han förbereder fantasibad.

Detta är också början på imitationslekar. Den lille imiterar allt han är van att göra med sitt gosedjur. Han känner sig trygg och är glad över att ha sitt gosedjur bredvid sig. Detta är också den tid då din son utvecklar en kärlek till att samla på gosedjur. De kommer att följa med honom överallt och bli lugnande och varma sovkamrater.

I den här åldern kommer gosedjur också att bli viktigare och bli ett stöd i alla situationer. Efter en bajs, en sorg, små bekymmer eller en stor trötthet kommer hans gosedjur att lugna honom och fungera som en referens för honom.

Vi rekommenderar att du väljer gosedjur som hjälper ditt barn att verkligen utveckla sina motoriska färdigheter och få lite mer självständighet.

Mellan 3 och 6 år: de första stegen i skolan

Den första övergången kommer den lilla pojkens plyschdjur att ha funktionen här att underlätta hansinträde i skolan. Till en början kommer han att ta med sig den till skolan och sedan gradvis börja lämna den hemma. Efter varje dag kommer hon att fungera som ett stöd för honom och låta honom smälta sina sorger i denna nya värld. Han kommer att berätta för henne om alla sina äventyr och nya möten.

Slutligen kan du låta honom välja en stor plysch, eller till och med en jätteplysch. Så att han kan leka med en vän.

Från 6 års ålder

Vid 6 års ålder har din son vuxit upp tillräckligt och har redan samlat på sig många gosedjur. De kommer att fungera som känslomässiga markörer och kommer att vara mer statiska. Han kommer att flytta dem mindre och använda dem för nya lekar. Ge honom en XXL-plysch som han kan ligga på eller använda för att göra sin egen kokong.

Les critères du choix d'une peluche pour bébé garçon

Kriterier för att välja en plyschleksak

Innan du köper en plyschleksak till en liten pojke rekommenderar vi att du tittar på några saker för att vara säker på att den är rätt för honom.

Plyschdjurets säkerhet

Ditt barns gosedjur ska vara mjukt, lätt och lätt att tvätta, men det ska också vara säkert för barnet. Det första du ska titta på är de säkerhetsstandarder som nämns på etiketterna. Referenserna är NF- och CE-standarderna. Du kan vara säker på att du får en plyschleksak av hög kvalitet som är säker för ditt barn om någon av dessa standarder anges på etiketten.

Du bör också kontrollera styrkan hos de tillsatta elementen (t.ex. ögonen) så att de inte kan slitas av lätt.

Materialets kvalitet

Helst rekommenderar vi att du väljer en mjuk plysch för babypojkar som är hudvänlig. Ditt barn kommer särskilt att uppskatta plyschan eftersom han kommer att ha möjlighet att gosa mycket med den.

När det gäller typen av material kan du välja efter din smak. Polyester, ull, bomull, linne … det är upp till dig. Ett kvalitetskudde som passar en bebis måste dock framför allt vara allergivänligt.

Lätt att sköta

Ett mycket viktigt kriterium vid valet av en plyschleksak för barn måste skötselvänlighet vara ett eliminerande element. Anledningen är enkel! Ditt barn kommer att ta med sig sin plysch överallt. Och i sin ålder kommer han inte nödvändigtvis att ha vissa föreställningar om hygien. Han kommer att mata den, dra den i leran eller över köksgolvet.

Välj därför en plysch som är lätt att tvätta, särskilt i tvättmaskinen vid 30° C eller högre. På så sätt kan du underhålla den regelbundet för att förhindra att ditt barns plysch blir ett bakterienäste. Minst en gång i månaden (om gosedjuret är för smutsigt) skulle vara en bra frekvens.

De olika typerna av plysch

Beroende på vad du letar efter till ditt barn kan du välja en viss kategori.

  • Platta rutor, marionetter eller platta gosedjur: De är ganska mjuka att röra vid. Det finns gosedjur som inte är något annat än rutor av tyg vars särdrag är att de är mycket lätta. Lätthet innebär att de är lätta att transportera. Ditt barn kan lätt leka med den, rulla ihop den och manipulera den som han eller hon vill.

När det gäller dockor är de utrustade med öppningar som gör det möjligt att animera dem.

  • Musikaliska gosedjur: Förutom att de är trogna följeslagare är deras särdrag att de gör att ditt barn kan somna med mjuk musik i bakgrunden.
  • Mjuka leksaker: De passar både pojkar och flickor, de är mjuka och lätta och kan användas för att leka alla slags lekar.
  • Tandlösande gosedjur: Dessa är gosedjur med gummi- eller plastdelar som passar in i barnets mun. De kan buggas när de första dadlarna dyker upp för att lindra smärtan i tandköttet.
Bébé garçon avec sa peluche

Plysch för små pojkar: Vilka är dina kriterier?

Så vilka är dina kriterier för att välja en plysch för babypojkar? Berätta för oss i kommentarerna!

Gratis leverans

från 568 Kr av köpet*

Svenska leverans

Deliverly överallt i Sverige

100 % säker

PayPal / MasterCard / Visa

10 % rabatt på hela butiken!

Gå med i vår VIP-kundlista och ta del av våra exklusiva erbjudanden, kampanjer, privata försäljningar och få din välkomstgåva.