Korg

Svensk Kundservice 🇸🇪

–10% NU MED KODEN RDM10

4,4/5 Kundrecensioner ★★★★★

Hur man väljer en sovsäck

Hur väljer man en plyschleksak för att sova?

Gosedjur har alltid haft en obestridlig dragningskraft på små barn. De är den ultimata barnleksaken, ofta föreställande ett djur. De är mjuka och gosiga och är de bästa följeslagarna för att gosa på morgonen och kvällen innan man somnar. Deras tygkomposition är jämförbar med doften av en mamma. Det är framför allt deras värme som fascinerar barn, särskilt de som är mer sensoriskt orienterade från sina första dagar. Det är inte för inte som gosedjur lugnar bebisar. Men hur väljer jag en till mitt barn?

Plysch: vad är det som gör den så annorlunda?

En gosedjur är ett barns vardagliga följeslagare, en trogen vän som han eller hon kramar hela dagen för att ha roligt. De finns i många olika former och storlekar. Ibland är det till och med svårt att bestämma sig för om man ska ge honom en eller två eller tre. Det är ofta svårt att göra ett val. Särskilt eftersom alla modeller är olika och alla är lika söta. Det är därför det finns så många gosedjur i ett barnrum. Med det sagt, beroende på barnets ålder är vissa uppstoppade djur mer lämpliga än andra.

En mjukis ska dock inte förväxlas med en gosedjur, vikten av en gosedjur för ett barn diskuterades i en artikel förra gången. Även om många föräldrar tenderar att förväxla de två, verkar det som om de två leksakerna är ganska olika. Medan en gosedjur är mer av en leksak för tidig inlärning för spädbarn, utmärker sig en mjuk leksak genom sin konsistens. Den senare har en ganska voluminös konsistens. Plyschleksaken har faktiskt magiska krafter som vi vuxna inte förstår. Den har den där lilla ”je ne sais quoi” som får barnet att känna sig tryggt och bekvämt. Det verkar som om gosedjuret håller barnets hemliga trädgård för sig själv.

Garçon qui dort avec sa peluche

Plysch: hur väljer man en till ett barn?

Att välja en plyschleksak är inte alltid lätt. Med den mängd modeller som finns på marknaden kan man snabbt gå vilse. Det finns naturligtvis inga specifika krav för att välja en plyschleksak. Bara att eftersom den är avsedd för ett barn är det lämpligt att välja en plysch som är extremt mjuk att röra vid och en hypoallergen modell. Dessutom bör du som förälder se till att allt för ditt barn är lämpligt.

Du bör också ta reda på så mycket som möjligt om plyschens komponenter innan du köper en. Vissa plyschleksaker innehåller komponenter som kan vara skadliga för ditt barns hälsa. Därför bör du köpa en plyschleksak som är lämplig för ditt barns ålder. Detta är det bästa sättet att se till att du ger ditt barn en plyschleksak av hög kvalitet.

När det gäller materialet som används för att göra plyschan finns det inget bättre än syntetisk plysch. Dessa är mycket hållbara och slits därför inte ut när de tvättas. Med det sagt är ull och bomull också att föredra. Ja, en plyschleksak är mycket mer än ett litet djur av tyg och falskt hår. Det är faktiskt ett riktigt förankringsobjekt som gör mycket gott när ett barn är ledset eller trött.

Finns det en säkerhetsstandard för plyschleksaker som du bör känna till?

Det finns vissa säkerhetsnormer som man måste iaktta när man köper en plyschleksak. Barn gillar att stoppa allt i munnen, så var medveten om allt som kan vara dödligt för dem. Du bör till exempel alltid kontrollera näsan och ögonen på plyschdjuret för att se om de är säkra eller inte. Du bör också kontrollera knapparna på dem. Genom att välja en hypoallergen plysch undviker du dessutom att irritera ditt barns känsliga hud. Detta gäller särskilt under de första levnadsmånaderna, då barnet fortfarande är mycket sårbart.

Följande sekundära faktorer bör också beaktas. Se till att om plyschan innehåller polyesterpärlor är deras diameter mindre än 3 mm. Om så inte är fallet ska du lägga ner plyschan och välja en annan. Se också till att sömmarna är starka. Ta alltid bort plyschan när barnet har somnat, för försiktighet är den bästa strategin. Om du också tar hänsyn till barnets ålder när du väljer en plyschleksak bör du ägna särskild uppmärksamhet åt plyschleksakens storlek. Plyschens storlek bör vara lämplig för barnets storlek.

Fille qui dort avec sa peluche sur le canapé

Vad behöver du veta om storleken på en mjukisleksak?

Förutom plyschens kvalitet och sammansättning bör man inte ta lätt på plyschens storlek. Plyschan ska alltid vara lämplig för barnets ålder. Så var uppmärksam på etiketterna på plyschan. Vissa gosedjur är mer lämpliga än andra. För barn under 3 år är det till exempel bättre att välja en liten eller medelstor modell. De kommer att vara mycket lättare att bära med sig och göra sitt jobb bra. Från 5 års ålder kan du ge ditt barn en större plyschleksak. Gå dock inte över 60 cm ännu.

Du bör dock vara medveten om att vid en viss ålder kommer gosedjur inte längre att inta samma plats i barnets liv. Gradvis kommer förändringar att märkas. Om de under de första fyra eller fem åren följde gosedjuren med dem överallt, kommer de efter denna ålder endast att vara reserverade för hemmet. Men den här teorin kan naturligtvis variera från ett barn till ett annat. Jättestora uppstoppade djur är, som namnet antyder, riktigt stora. Så de är inte lämpliga för alla barn. De kanske inte heller bara är till för barn.

Utvecklingen av mjukdjur för barn

Mjukdjur har också utvecklats genom åren. Tidigare brukade vi se gosedjur med tecknade figurer på, men numera ser vi en uppgång för mekaniska eller elektroniska gosedjur. Dessa modeller har blivit alltmer populära och vinner mark på marknaden. På senare tid har barn ropat efter interaktiva, talande och sjungande plyschleksaker. Dessa nya modeller ger ett intryck av att vara i närheten av någon. De är mycket underhållande och har mycket att erbjuda dagens barn.

Men även om dessa gosedjur blomstrar, dominerar de klassiska gosedjuren fortfarande försäljningen. Du bör också veta att valet av plysch görs enligt önskemålen hos det barn som du vill erbjuda plyschan. Vad är det för mening med att köpa en plysch som han inte kommer att gilla? Så med andra ord kommer det slutliga beslutet att baseras på barnets önskemål. Och det är helt säkert. Och med så många olika modeller som finns tillgängliga idag finns det något för varje budget.

Djur: historiens första gosedjur

I dag finns det förstås till och med plyschbilar… Plyschdjur var dock de första som skapades. Den berömda nallebjörnen, vem har inte minst en sådan hemma? Det är barnens favoritpälsdjur, både flickor och pojkar. Faktum är att djuren är de mest representerade i världen av uppstoppade djur… Kanske är det därför som barn älskar att ha ett husdjur hemma.

Dessa gosedjur är bedårande och finns i alla färger och former. Det finns elefanter, hundar, pingviner, kaniner, pandor, giraffer och många fler på marknaden. De har alla något som kan glädja dina barn.

Plyschleksaken har alltså en dominerande plats i barnets liv. Därför är det viktigt att välja den väl. Den är viktig för barnets utveckling. Du behöver bara vidta några försiktighetsåtgärder innan du ger en sådan till ditt barn. Vi rekommenderar att du satsar på toppmodeller som är lätta att hantera och tvätta. Dessutom bör du alltid se till att den plyschleksak du väljer uppfyller gällande CE- och NF-standarder.

Du bör dock alltid välja ett erkänt plyschmärke. Det är ett säkert sätt att se till att du ger en plyschleksak av god kvalitet. Och om du vill investera i en mjukisdjur till ditt barn kan du nu köpa online i stället för i en butik.

Bébé qui dort avec sa peluche

Sovande plysch: Vad är din hemlighet?

Vet du redan hur man väljer en sovleksak? Berätta för oss i kommentarerna hur du gör det!

Gratis leverans

från 568 Kr av köpet*

Svenska leverans

Deliverly överallt i Sverige

100 % säker

PayPal / MasterCard / Visa

10 % rabatt på hela butiken!

Gå med i vår VIP-kundlista och ta del av våra exklusiva erbjudanden, kampanjer, privata försäljningar och få din välkomstgåva.