Korg

Svensk Kundservice 🇸🇪

–10% NU MED KODEN RDM10

4,4/5 Kundrecensioner ★★★★★

Fast plysch för hundar

Fast plysch för hundar: Hur väljer man?

Valpar tuggar av olika skäl. Men tänk på att detta är en normal process. Handlingen hjälper djuret att lära sig och utforska. Vissa raser tuggar dock mer än andra. Ett exempel är boxern. De har en lekfull karaktär. Att bita kan dock orsaka irritation hos ägaren. Beroendet kan leda till allvarliga skador på skor eller andra hushållsföremål. Skadorna är ännu allvarligare med vuxna hundar. För att tillgodose hundens psykologiska behov är det lämpligt att köpa en solid hundleksak. Den bör inte agera ensam, eftersom du också måste utbilda din hund.

Vilka är kriterierna för att välja en hundleksak?

Hundar kan snabbt bli uttråkade av sina leksaker. Du bör därför överväga en blandning. Förutom plyschleksaken kan du också inkludera en dunjacka eller en boll. På så sätt byter du bara ut prydnadsföremålet den ödesdigra dagen. Efter ett tag kan du helt enkelt använda föremålet igen. Odjuret kommer då att tro att det är en ny pryl. Ett annat tips är att variera de uppstoppade djur du har till ditt förfogande. Här är de egenskaper som du bör hålla utkik efter:

Oförstörbar plysch

Först och främst kan en hund bita med hela sin käfts kraft. En ömtålig plysch kommer då att rivas och strimlas sönder. Då skulle du vara tvungen att köpa en ny. För att undvika dessa olägenheter är det lämpligt att välja oförstörbar plysch. De är starka på grund av det material de är tillverkade av. I princip använder tillverkarna gummi. Ibland fördubblas till och med leksakens tjocklek för att uppfylla detta krav.

Om du vill ha en plyschleksak av hög kvalitet kan du se vår tidigare artikel om hur man hittar kvalitetsplyschleksaker.

Rätt storlek

När du väl kommer ut på marknaden kommer du att upptäcka flera olika storlekar på plyschdjur. Köparen bör välja leksak enligt djurets storlek. En liten leksak är inte självklar för en hund med en stor storlek, till exempel en schäfer eller en sankt bernhard. Hundens mun är för stor. Det innebär att den kan råka svälja sin nalle av misstag. Leksaken kommer då att sätta sig i halsen. Å andra sidan kommer en chiwawawa att få problem när den tuggar på en enorm nalle. Den kommer inte att använda föremålet. Du förlorar pengar utan att ha uppnått det önskade målet.

Säkerhetsaspekten

Leksaker kan vara farliga för våra hundar. Exempel är band eller snören. Dessa dekorativa element bör avlägsnas från våra plyschdjur. Ögonen är också en riskfaktor, liksom näsan. De är gjorda av plast och faller ibland av från leksakskroppen. För att vara på den säkra sidan är det klokt att glömma bort grannlåt med löstagbara delar. Om du har barn bör du ta del av informationen på etiketten.

Une peluche pour chien solide

De olika typerna av hundplysch

Det finns tre typer av plyschleksaker som du kan hitta i en djuraffär. Det finns den pipiga plyschan, snörplyschan och den icke-fluffiga varianten.

Plysch som gnisslar

Den pipiga plyschan ger ifrån sig ett ljud när man trycker på den. Djuret kommer att roas av ljuden. Det är också en idé att hålla hunden sysselsatt en stund. Han kommer att försöka nå det rum där ljudet avges.

Tillbehöret finns i olika storlekar och texturer. Det finns flera anledningar till varför hundar gillar pipiga leksaker. För det första betraktar våra följeslagare de ljud som avges som skadade djur som söker hjälp. Med andra ord kommer deras jaktinstinkter upp till ytan. För det andra lugnar det djuret att dess bett är effektiva.

Skällandet kommer också att stimulera hunden. Den kommer då att vilja bli underhållen regelbundet med sin trifolium. Den rekommenderas också för kastlekar. De fallande tonerna hjälper hunden att snabbt hitta leksaken. De kommer sedan att kunna föra tillbaka leksaken i kastarens händer.

Gosiga leksaker med rep

Det finns plyschleksaker med ett rep. Repet gör det lätt för hunden att fånga leksaken. Detta är inte den enda fördelen med anordningen. Flera lekar kan spelas med sladden. Det finns till exempel dragkamp. Här är det lämpligt att sträcka försiktigt, eftersom djuret kan bli aggressivt. Den gosiga leksaken används inte bara för underhållning. Den kan även användas för tandskalsning.

Plysch utan stoppning

Plyschan kan också vara fylld eller ofylld. Versioner med stoppning förblir ett alternativ till gosning på grund av deras mjukhet. Hunden kan då sova med elementet. Med det sagt bör du alltid ta hänsyn till den information som ges ovan om elementets farlighet. De icke kapitaliserade sortimenten är de du ska välja om din hund har en tendens att tugga på allt i sin väg.

Un chien qui essaye d'abîmer sa peluche

Vilka är plyschens mått och siffror?

Det säkraste sättet att välja storlek är att mäta hans käke i förväg. Modellerna på marknaden varierar i storlek från S till XL. Mindre gosedjur är lämpliga att vila med. Men om hans huvudfunktion är att leka, välj leksaker av måttlig storlek. Dess volym bör bara vara några centimeter större än dess näsa. Plyschdjuret ska vara lätt att hålla i handen.

De figurer som visas är också varierande. Du kan välja mellan olika typer av djur. Helst är det lämpligt att välja en modell som bygger på husdjur, till exempel en katt. Om du uppfostrar en kattunge blir det svårt för hunden att skilja leksaken från den riktiga katten. Den kan då hoppa på kattens hals. Dessutom ökar riskerna beroende på ras. Vissa saknar sällskaplighet mot olika djur.
Men utöver denna rekommendation kan herren adoptera ankor, ekorrar, igelkottar eller till och med dinosaurier. Det finns till och med prototyper utan någon uppenbar form.

Vilka färger på hundplysch ska jag välja?

Hundars ögon saknar kottar jämfört med människans ögon. Dessa är de ljusmottagande cellerna i ögat. Som sådana ser de bara vissa färger. Dessutom är färgade bilder mindre skarpa. Kottarna gör det möjligt för oss att skilja mellan våglängder. Hundar har två kottar medan människor har tre. Dina följeslagare är därför färgblinda.

Valet av leksakens färg måste vara strategiskt. Ibland kan hundar inte urskilja föremålet. Rött ska därför undvikas, liksom grönt. Båda färgerna blir grå för deras ögon. Blått däremot är lätt att urskilja. Du kan också välja en lila oförstörbar plysch.
Användningen av rätt färger erbjuder också terapeutisk vård för hundar. Tekniken kallas kromoterapi. Blått har till exempel en avslappnande effekt. Den lugnar djuret och minskar dess stressnivå. Lila är lämpligt för hundar med ångest. Du vet dock att endast en hundtränare kan förstå hans mentala tillstånd.

Hitta en tvättbar modell

Tvättbarhet är en annan punkt att ta hänsyn till. Plyschan måste vara kompatibel med en tvättmaskin. Detta är en fråga om hygien. Ställ helt enkelt in maskinen på en skonsam cykel. Du kan använda ett tvättmedel för att optimera renligheten. När fläckarna har avlägsnats bör du lägga den i en torktumlare. Rengöring är viktigt för att hålla fleecen fri från bakterier. Vissa material är känsliga när de kommer in i en tvättmaskin. Det är därför klokt att läsa etiketten för att förstå dess svagheter.

Sammanfattningsvis finns det många kriterier att kontrollera när man köper en solid hundplysch. Du bör prioritera gummi. Säkerhetsaspekten bör inte underskattas.

Un chien qui abîme sa peluche

Fast plysch för hundar: Hur hittar man det?

Om du har köpt en hundplyschleksak till din hund, tveka inte att skriva en kommentar för att dela med dig av dina erfarenheter.

Gratis leverans

från 568 Kr av köpet*

Svenska leverans

Deliverly överallt i Sverige

100 % säker

PayPal / MasterCard / Visa

10 % rabatt på hela butiken!

Gå med i vår VIP-kundlista och ta del av våra exklusiva erbjudanden, kampanjer, privata försäljningar och få din välkomstgåva.