Korg

Svensk Kundservice 🇸🇪

–10% NU MED KODEN RDM10

4,4/5 Kundrecensioner ★★★★★

Plysch av hög kvalitet

Kvalitetsplysch: Hur hittar man den?

Alla föräldrar är medvetna om att en gosig leksak är viktig under barnets uppväxt. Det är dock inte alltid lätt att hitta en mjukis av god kvalitet som respekterar ditt lilla barn. Det finns många olika mjukdjur på marknaden och alla är inte av särskilt god kvalitet. Därför finns det försiktighetsåtgärder att vidta innan man köper den perfekta plyschleksaken. I den här artikeln hittar du all information du behöver ta hänsyn till för att se till att du gör rätt val av gosedjur.

Ta dig tid att kontrollera plyschan innan du köper

Även om varje mjukisdjur verkar mjukt, fast och lätthanterligt ska du inte glömma att det är ditt barns riktiga följeslagare, som det kan ta med sig överallt och ha nära sig under lång tid. Det är därför viktigt att göra ditt barn så tryggt som möjligt med detta gosedjur. Om du bestämmer dig för att köpa gosedjuret i en butik ska du inte tveka att kontrollera soliditeten hos dess delar. Det är viktigt att ögonen, näsan och tillbehören på gosedjuret är väl fastsatta och inte faller av.

Om du har möjlighet, skaka gosedjuret i några minuter, detta säkerställer också att pälsen sitter fast. Det är viktigt att ögonen inte kan rivas ut, eftersom barn är kända för att vilja dra i dem. Så ta dig tid att känna på plyschan, men också att kontrollera sömmarna. Det är bäst om stoppningen är helt otillgänglig.

Choisir la peluche selon la matière

Att välja plysch efter material

Ett annat kriterium som kan hjälpa dig att välja en kvalitetsplysch är dess material. Det är uppenbart att det är bättre att välja ett mjukt material som är snällt mot ditt barns hud, eftersom det är troligt att han eller hon kommer att behålla den länge och ge den många kramar. Dessutom föredrar barn att deras plysch är mjuk, så att de kan klappa på den, vilket är mycket trevligare och lugnande. I detta avseende kan du kontrollera plyschens material.

Det finns olika material, en plysch kan vara gjord av linne, ull, bomull, polyester etc. Idealet är att ha en plysch som är mjuk och bekväm. Idealet är att välja ett naturmaterial, till exempel ull, linne eller bomull. Dessa är högkvalitativa och allergivänliga material. På så sätt kan du vara säker på att ditt barns hud inte blir irriterad även när han eller hon sover med plyschan. Syntetiska material å andra sidan har större sannolikhet att behålla lukt och missfärgas när du tvättar dem.

På internet eller i en butik hittar du alltid fullständig information om vilket material gosedjuret är tillverkat av på etiketten eller under fliken ”sammansättning” eller ”material” på en webbplats.

Ta reda på hur du tar hand om plyschan

Det är också bäst att välja en mjukisdjur som är lätt att tvätta och som inte kräver komplicerad skötsel. Barn är oskiljaktiga från sitt gosedjur och tar det med sig överallt! Plyschan utsätts därför ofta för fläckar och smuts. Därför bör du välja en mjukis som är lätt att rengöra, för att se till att ditt barn alltid myser med en ren mjukis. Till exempel är bomulls- eller ullplysch kända för att vara lätta att tvätta, vid minst 30°.

Regelbundet underhåll av plyschan bör dock inte försummas för att förhindra att den blir en grogrund för bakterier och för att ta bort lukter vid behov. Det är alltså lämpligt att ta sig tid att tvätta plyschan minst en gång i månaden, om plyschan inte är alltför smutsig. Du kan alltid se på etiketten för att ta reda på hur mycket du ska tvätta plyschan. Du bör dock veta att en kvalitetsplysch ska torka snabbt, vilket begränsar den tid som ditt barn är separerat från sin älskade gosedjur.

Precis som med plyschens material finns skötselanvisningarna alltid på etiketten eller i produktinformationen på nätet.

Att välja en åldersanpassad mjukdjurspjäs

För ditt barns säkerhet är det också viktigt att välja en plyschleksak av hög kvalitet som är åldersanpassad. Under de första månaderna av ditt barns liv är det till exempel bäst att inte köpa en plyschleksak som har batterier. Var också försiktig med mjukdjur som inte rekommenderas för barn under 36 månader.

Une peluche adaptée à l’âge de l’enfant

Märkningar och standarder som hjälper dig att välja en mjukisleksak av hög kvalitet

Oavsett om det står på mjukisdjurens etiketter eller på produktinformationen på webbplatsen kan du kontrollera om mjukisdjuret har skapats enligt en standard eller en märkning som garanterar dess kvalitet. Det finns flera, här är de viktigaste etiketterna och standarderna som du kommer att märka.

Den europeiska säkerhetsstandarden

Detta är en garanti för säkerhet för ditt barn. Om tillverkaren visar CE-standarden på sina mjukdjur betyder det att de uppfyller mycket specifika krav. De är säkra när det gäller deras mekaniska och fysiska egenskaper, deras brännbarhet och eventuell migration av kemikalier.

Den stämplade CE-logotypen innebär att tillverkaren uppfyller dessa standarder i den europeiska förordningen. Om plyschan inte har denna logotyp ska du akta dig för produktens kvalitet, säkerhetsnormerna uppfylls troligen inte. Det är dock tillverkarens ansvar att sätta denna standard på sin produkt, så denna information är endast korrekt om tillverkaren agerar i god tro.

Etiketter från oberoende organ

Det finns också oberoende organ som utför kontroller. NF-Petite Enfance-märkningen visar till exempel att produkten uppfyller en ännu mer fullständig och striktare uppsättning specifikationer när det gäller produktsäkerhet och kvalitet. Tillverkaren förbinder sig alltså att följa dessa regler för att få denna märkning, som gäller leksaker för småbarn, utomhus och förskolor. Om du vill köpa ett mjukdjur från ett företag som bedriver rättvis handel finns Max Halevaar-märket, som lovar en etiskt och hållbart producerad produkt och därmed en rättvis fördelning av intäkterna från produkten.

Å andra sidan garanterar också oberoende märken från utlandet en produkts kvalitet. Den tyska GS-märkningen garanterar att varje leksak uppfyller de givna bestämmelserna och GUT-märkningen gäller leksakens tekniska och pedagogiska kvaliteter. Slutligen kan du också lägga märke till SpielGut-märkningen som bekräftar att leksakerna är fria från giftiga ämnen.

Etiketter för att garantera kemisk säkerhet

Enligt gällande bestämmelser får leksaker, t.ex. mjuka leksaker, inte bestå av vissa kemiska beståndsdelar (bly, aluminium, krom osv.) eftersom de kan komma i kontakt med barns munnar. Men om du vill vara ännu säkrare i detta avseende bör du veta att Öko-Tex-märkningen lovar att plyschleksaken inte innehåller några kemikalier som är skadliga för ditt barns hud. Det är också möjligt att köpa ekologisk plysch. AB-märkningen (ekologiskt jordbruk) lovar att de material som används vid tillverkningen av plyschan är äkta. Gosedjur med detta märke hävdar att de är 98 % ekologiska och fria från kemiska behandlingar.

Achat de peluche de qualité

Slutgiltiga tips innan du köper en plyschleksak

För att försäkra dig om att du får en plysch av hög kvalitet, kom ihåg att kontrollera varningarna på plyschens etikett. Leta inte efter det bästa fyndet, eftersom det kommer att resultera i en plysch av dålig kvalitet som inte håller länge. Generellt sett uppfyller dessa plyschleksaker inte säkerhetskraven. Om du vill köpa på internet kan du också kontrollera kommentarer från personer som har köpt sin plysch och få svar om plyschens kvalitet.

Att hitta en plyschleksak av hög kvalitet – kriterier och standarder för att hjälpa dig

Som du säkert har förstått kräver sökandet efter en kvalitetsplysch flera steg och exakta kriterier att ta hänsyn till. Du har nu alla kort på handen för att bestämma vilken plyschleksak ditt barn ska få nöjet att träffa. Om du har några andra idéer om hur man bäst väljer en mjukisdjur, låt oss veta i kommentarerna. Låt oss också veta om den här artikeln uppfyller dina förväntningar, målet är att dela med sig av kvalitetsinformation.

Gratis leverans

från 568 Kr av köpet*

Svenska leverans

Deliverly överallt i Sverige

100 % säker

PayPal / MasterCard / Visa

10 % rabatt på hela butiken!

Gå med i vår VIP-kundlista och ta del av våra exklusiva erbjudanden, kampanjer, privata försäljningar och få din välkomstgåva.